Social 28 Iulie 2009 10:10
Tratamente de exfoliere a pielii, benefice pentru indepartarea celulelor moarte, urmate de cele de hidratare corporala, cu uleiuri, lapte hidratant sau lotiuni de corp usoare, asigura un bronz reusit
Pentru ca bronzul sa reziste cat mai mult timp, crema se aplica imediat dupa exfolierea pielii, celule moarte fiind deja indepartate.

Pe masura ce pielea se obisnuieste cu expunerea la soare, se poate reduce nivelul cremei de protectie utilizate (se incepe cu un ecran de protectie mai mare si se reduce pe masura expunerii repetate la soare). Din acelasi motiv, se recomanda ca expunerea la soare sa se faca in primele zile pe perioade scurte de timp.

Crema de protectie solara se poate aplica fie la intervale regulate de 2 ore, fie dupa fiecare baie in mare, daca nu este rezistenta la apa. Piata ofera foarte multe posibilitati, astfel incat fiecare isi poate achizitiona produsul care i se potriveste. Eeste de preferat pentru persoanele cu pielea sensibila sau deschisa la culoare sa aleaga produsele de protectie solara la recomandarea medicului dermatolog. Pentru ten, puteti alege o crema hidratanta care se absoarbe usor si care poate fi utilizata zilnic, nu numai pe parcursul expunerii la soare.

Nu uitati sa protejati partile corpului care sunt considerate fragile, cum ar fi decolteul si picioarele; Tot aici, in cazul tipurilor de piele deschisa, se poate aplica un factor de protectie putin mai mare, deoarece aceste zone vor fi cel mai mult expuse razelor solare, indiferent daca stam la plaja sau doar iesim la o plimbare pe malul marii. De asemenea, nu se recomanda sa ramaneti in aceeasi pozitie pe o perioada indelungata sau sa expuneti aceeasi parte a corpului.

Acordati atentie deosebita zonelor sensibile sau cu cicatrici, care, expuse la soare, trebuie protejate mai bine decat restul corpului. Pe langa ecranul de protectie solara, puteti aplica pe zona respectiva si un plasture, pentru un plus de siguranta.

Cititi mai multe in Healthy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.