Social 23 Iulie 2009 13:09
Directorul Centrului de Resurse Juridice, avocatul Georgiana Iorgulescu, a declarat ca din informatiile pe care le detine, reprezentantii ONG-ului pe care il conduce ar fi pe lista "neagra" a Agentiei Nationale de Integritate, dupa Transparency International Romania.
"Se aude ca urmam noi ca ONG, pentru ca am deranjat. Probabil ca intreaga societate civila, atat cat mai este, deranjeaza", a completat Iorgulescu, potrivit NewsIn.

Avocatul Georgiana Iorgulescu spune ca nu intelege de ce "ANI treneaza de 6 luni cazurile legate de posibile incompatibilitati si conflicte de interese ale alesilor locali sesizate de catre Centrul pentru Resurse Juridice". Si, "nici de ce, desi Transparency International Romania a sesizat posibilele probleme de integritate ale conducerii ANI, nu s-a primit nici un raspuns. Curios este faptul ca dosarul "Victor Alistar/TI", insa, a fost rezolvat de ANI in doar cateva saptamani".

Directorul CRJ are si o explicatie. "Cazul s-a rezolvat atat de rapid printr-o inversare a sarcinii probei. Adica, mai nou, cetatenii trebuie sa isi demonstreze nevinovatia si nu mai este chemat statul sa demonstreze vinovatia. S-a rezolvat si prin cercetarea unor persoane juridice de drept privat, pentru a gasi ceva. S-a rezolvat prin neaudierea partilor aflate in cercetare si prin amestecul in activitatea unor entitati private, asupra carora nu au competenta. Si, nu in ultimul rand, prin manipularea textului de lege", completeaza Iorgulescu.

Reprezentantul ONG-ului declara ca nu exista posibilitatea de a fi contestata procedura ANI. "Nu se poate, pentru ca este clasificata. Pana la urma, ce este ANI, un organism administrativ sau un serviciu care desfasoara " activitati operative"- sintagma folosita chiar de conducerea ANI intr-un comunicat de presa de infierare a Centrul de Resurse Juridice?", a mai declarat avocatul Georgiana Iorgulescu, care a incheiat spunand ca este timpul ca "cineva sa ia taurul de coarne, pentru a vedea ce merge si ce nu merge in activitatea si organizarea ANI".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.