Social 23 Iulie 2009 10:19
Mihai Chitac s-a intors, cu putin timp in urma, in detentie, la Penitenciarul Rahova, a declarat purtatorul de cuvant al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Johanna Popescu.
Mihai Chitac trebuie sa se intoarca, miercuri, pana la ora 24.00. Astfel, Chitac a mers la Rahova si nu la Spitalul penitenciar Jilava, unde a mai fost detinut, pentru ca se considera ca a fost eliberat provizoriu tocmai pentru a se trata, relateaza NewsIn.

Oficialii ANP au mai spus ca fostul general va fi supus unui consult medical.

Fostul general Mihai Chitac a fost eliberat, pe 21 iunie, la ora 8.30, pentru a doua oara, pe motive medicale, din Spitalul Penitenciar Jilava, in urma deciziei Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti din 17 iunie.

Tribunalul Militar Teritorial a dispus eliberarea fostului general pentru ca acesta sa se poata opera la Spitalul Floreasca, dar fostul general nu s-a mai operat.

Mihai Chitac a declarat, pe 5 mai, ca medicul Serban Bradisteanu i-ar fi recomandat o operatie pe cord deschis, fiindu-i recomandata si extirparea splinei, potrivit ultimei expertize care a fost depusa la dosar.

Pe 29 martie, Mihai Chitac s-a intors la Spitalul penitenciar Jilava, pentru a fi reincarcerat, deoarece ii expirase perioada de intrerupere a executarii pedepsei pe care a primit-o anterior in dosarul Revolutiei de la Timisoara. Tribunalul Militar Teritorial a intrerupt, pe 29 decembrie 2008, timp de trei luni, executarea pedepsei de 15 ani de inchisoare la care a fost condamnat fostul general de instanta suprema.

Mihai Chitac a cerut eliberarea pe motive medicale din penitenciar, dupa ce a fost condamnat definitiv la 15 ani de inchisoare si degradare militara in procesul Revolutiei de la Timisoara, in acelasi dosar cu fostul general Victor Stanculescu.

Totodata, Victor Athanasie Stanculescu a parasit, pe 12 mai, Spitalul penitenciar Jilava, dupa ce Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a decis sa intrerupa cu un an executarea pedepsei sale pe motive medicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.