Social 22 Iulie 2009 21:02
Haosul din cataloagele de la Universitatea "Spiru Haret", cu cate 9.000 de studenti pusi la rand si semnate de acelasi profesor, nu este intamplator, ci reprezinta o problema dirijata, a declarat, marti, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu.
"Nu cred ca este o chestiune intamplatoare, pentru ca, din datele de pana azi (marti) am primit cataloage cum eu, care lucrez in invatamantul superior de o viata, nu am mai vazut - cataloage care au peste 9.000 de studenti, toti pusi la rand, indiferent unde s-au inscris ei, la aceeasi disciplina, cataloage semnate de acelasi profesor. Eu nu cred ca acest luru a fost o intamplare, ci a fost o problema dirijata, in asa fel incat sa nu mai stim care si cum. Speram ca restul documentelor, pe care nu le-am vazut inca, la care oamenii nostri nu au avut inca acces, vor aduce clarificarile", a declarat Andronescu la Antena 3, relateaza NewsIn.

Ministrul Educatiei anuntase anterior ca toate diplomele de la Universitatea "Spiru Haret" sunt valabile pana la clarificarea situatiei, insa controlul la aceasta institutie de invatamant inainteaza foarte greu, din cauza lipsei de disponibilitate a celor de acolo. "Echipa de control nu a avut acces la toate documentele scolare, toti studentii inscrisi la diferite centre si forme de invatamant sunt cuprinsi in aceeasi baza de date si, deocamdata, nu avem datele necesare pentru a putea separa formele de studii legale, de cele nelegale. Situatia celor la care se necesita revalidarea diplomelor va fi clarificata printr-un act normativ", a spus ministrul Educatiei, care nu a mai facut nicio referire la faptul ca validarea diplomelor ar urma sa fie facuta dupa repetarea examenelor de licenta.

Potrivit datelor centralizate de minister, Universitatea "Spiru Haret" a solicitat, in ultimii sapte ani, eliberarea a 147.000 de diplome, numarul documentelor cerute crescand in fiecare an, de la 5.700 in 2003, la nu mai putin de 56.000 anul acesta. Numarul diplomelor ilegale, estimat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) la peste 40.000, va fi stabilit cu exactitate la finalul controlului demarat de minister la "Spiru Haret".

Andronescu a precizat, in schimb, ca Universitatea "Spiru Haret" a acordat ilegal 92 de titluri universitare de conferentiar si profesor, prin semnatura rectorului institutiei, desi era necesar avizul Consiliului National de Atestare a Titlurilor Universitare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.