Social 22 Iulie 2009 19:50
Voturile publicului au contat numai pana pe 9 iulie, cand a fost anuntat topul 77. Inca de atunci, a intrat in schema un comitet de experti ai naturii, tinuti sub anonimat, condus de fostul presedinte UNESCO, Federico Mayor. Acesta a evaluat semifinalistele timp de doua saptamani, iar pe 21 iulie a decis ca PNR nu va ocupa un loc printre cele 28 de finaliste
Rezervatia hunedoareana a intrat in urma cu o luna in cadrul competitiei “Cele sapte minuni naturale ale lumii”, organizata de asociatia elvetiana New7Wonders, dupa ce a ocupat pozitia 10 din 11 la categoria de parcuri. [Parcul National Retezat, pe locul 7 in cursa minunilor lumii]

Ministerul Turismului si cel al Mediului au fost insa mai retrase in a sustine rezervatia in concurs. Ministerul Turismului, cu un membru in comitetul de suport al PNR s-a rezumat in a promova obiectivul pe site-ul organizatiei prin doua mici anunturi, in timp ce Ministerul Mediului, recunoaste faptul ca nu a avut un program oficial de promovare a rezervatiei naturale in cadrul concursului. Purtatorul de cuvant subliniaza totusi ca la inceputul anului a existat intentia unui program prin care sa fie promovate toate parcurile nationale din Romania, insa bugetele au fost taiate, comenteaza Cotidianul.

In decembrie 2008, rezervatia naturala ajungea printre cei peste 250 de nominalizati din prima faza a concursului, alesi din 441 initial, si s-a luptat pana in semifinala la categoria paduri, parcuri nationale si rezervatii naturale. In prezent, pe lista celor 28 de finaliste au devansat rezervatia situri precum Insulele Galapagos din Oceanul Pacific, Parcul National Komodo din Indonezia, Masivul Kilimanjaro din Tanzania, Marea Bariera de Corali, Padurea Neagra din Germania sau Marea Moarta .

Cititi mai multe in Cotidianul


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.