Social 22 Iulie 2009 15:39
Gradina Teatrului Capitol din Bucuresti prinde viata. Intre 24 iulie si 23 august vor avea loc o serie de evenimente printre care proiectia primului film science fiction din istorie, Voyage dans la lune, realizat in 1902.
Locul unde este plasata Gradina Capitol, pe strada Constantin Mille, este reprezentativa pentru cultura romaneasca a secolului XX. Aici s-a desfasurat prima proiectie de film din Bucuresti, cand publicul a putut vedea aceeasi productie-document “Voyage dans la lune”, aminteste NewsIn.

Primul science fiction din istoria cinematografiei, realizat in Franta, urmareste povestea unei expeditii pe Luna, in urma careia cosmonautii sunt capturati de extraterestri, insa reusesc sa evadeze si sa se intoarca pe Pamant.
Astfel, timp de o luna, locuitorii orasului Bucuresti sunt invitati sa utilizeze si sa beneficieze de spatiul repus in circuitul public prin intermediul proiectului Teatrul de vara CAPITOL MMIX / © Save or Cancel.

Calendarul evenimentelor gazduite de Teatrul de vara CAPITOL MMIX / © Save or Cancel este publicat pe site-ul dedicat proiectului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.