Social 22 Iulie 2009 09:23
Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat, luni, la Slatina, intr-o conferinta de presa, referindu-se la faptul ca medicii de la urgente sunt nevoiti sa faca ture duble, ca doar in Romania si Albania se mai pastreaza un program de lucru de tip sovietic, transmite NewsIn.
Raspunzand unei intrebari legate de calitatea actului medical in cazul medicilor de la unitatile de primire a urgentelor nevoiti, din lipsa personalului, sa faca ture duble, Bazac a precizat ca problema se afla pe agenda sa de lucru si incearca sa o rezolve.

In opinia ministrului, doar in doua tari europene medicii sunt obligati sa stea ture duble sau chiar mai mult, perioada prelungita a programului fiind unul dintre motivele care stau la baza stabilirii unor diagnostice eronate, relateaza NewsIn.

Totodata, Bazac si-a manifestat speranta ca, in timp, programul medicilor de la urgente sa devina unul normal. El a sustinut ca deficitul de specialisti din domeniu ar putea fi diminuat dupa ce vor incepe sa lucreze si absolventii ultimei promotii. Ministrul a mai declarat ca pentru a realiza acest lucru va propune unele acte normative care sa reglementeze acest domeniu dupa ce a avut o initiativa in primavara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.