Social 21 Iulie 2009 11:12
28 de persoane, intre care si cetateni straini, au fost duse cu mandat pentru audieri, duminica, la sediul DIICOT, in scandalul legat de traficul cu ovule de la clinica Sabyc, fiind retinute, pana acum, 3 persoane.
UPDATE: Tribunalul Bucuresti a emis, luni, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane (Harry Mironescu, Yair Miron si Cecilia Borzea din Bucuresti) acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc. Decizia privind mandatele de arestare pe numele patronului clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiului acestuia, Yair Miron, medic rezident la clinica, si pe numele Ceciliei Borzea, persoana care se ocupa de relatii cu clientii, nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs.

De asemenea, alte doua persoane, doi medici israelieni, Natan Levit si Zeskind Genia, au primit interdictie de a parasi Romania, iar alte zeci de persoane sunt cercetate in stare de libertate.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cazul a fost monitorizat timp de trei luni de ofiterii DGIPI. In urma celor 4 descinderi, care au avut loc duminica in Bucuresti si Ilfov, au fost ridicate documente si calculatoarele policlinicii. In clinica Sabyc au fost gasiti aproximativ 200.000 de euro, pe care procurorii urmeaza sa ii confiste. De asemenea, procurorii DIICOT au ridicat doua masini de lux, un Mercedes si un Lamborghini, apartinand patronului clinicii si fiului sau.

Potrivit surselor judiciare citate de NewsIn, familii din strainatate care nu puteau avea copii erau aduse in Romania, pentru fertilizare in vitro.

Victor Zota, directorul Agentiei de Transplant, a declarat la Realitatea TV ca clinica Sabyc are autorizatie incepand de saptamana trecuta. Directorul a mai precizat ca este interzisa prin lege donarea ovocitelor contra cost.

Clinica a fost infiintata de o familie de medici israelieni in 1999 si, oficial, a facut pana acum aproximativ 2.000 de inseminari artificiale. De serviciile ei au beneficiat contra unor sume intre 10.000 si 15.000 de euro cel putin cateva sute de cupluri,mai ales din Israel si Germania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.