Social 20 Iulie 2009 10:01
Ziarele de astazi scriu cu mandrie despre o romanca care a fost nominalizata de Obama intre primii o suta de tineri cercetatori din SUA, in domeniul informaticii si ingineriei.
Ea este Rada Flavia Mihalcea, absolventa a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, iar in acest moment este profesor asociat la Universitatea Fort Worth, din Dallas, Departamentul de Stiinta si Ingineria Calculatoarelor.

Rada Flavia Mihalcea a fost nominalizata pe 9 iulie, de presedintele american, Barack Obama, printre primii 100 de tineri cercetatori din SUA care vor primi premiul "Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers", informeaza Monitorul de Cluj.

"Acesti extraordinar de dotati tineri oameni de stiinta si ingineri reprezinta ceea ce este mai bun in tara noastra. Cu talentul, creativitatea si dedicarea lor, sint convins ca vor conduce domeniile lor spre noi descoperiri si ca ne vor ajuta sa utilizam stiinta si tehnologia pentru ridicarea natiunii si a lumii noastre", a subliniat presedintele Barack Obama. Premiile au fost instituite de presedintele Bill Clinton in 1996, iar cistigatorii primesc o finantare pentru o cercetare pe o perioada de pina la 5 ani, arata publicatia locala. Mai aflam ca rectoratul Universitatii Tehnice din Cluj i-a inmanat o diploma de onoare, parintilor cercetatoarei.

Evenimentul zilei reface pacursul tinerei pana in acest moment al recunoasterii la nivel inalt. Rada Flavia Mihalcea a absolvit, in anul 1997, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Facultatea de Automatica si Calculatoare, cu nota 9,90. A fost printre primii trei absolventi ai generatiei sale. Apoi, a plecat in SUA unde a devenit profesor asociat la Universitatea Fort Worth, din Dallas, Departamentul de Stiinta si Ingineria Calculatoarelor. Acum, tanara este implicata in cercetarea procesarii limbajelor naturale, invatarea masinilor si recuperarea informatiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.