Social 17 Iulie 2009 17:56
In urma controalelor efectualte intre 6 si 10 iulie, 17 santiere de constructii din tara au fost inchise de Inspectia Muncii deoarece prezentau "un pericol grav si iminent de accidentare", a declarat joi, sefa biroului pentru Inspectia Muncii, Cecilia Alecu.
"In urma controalelor efectuale in cursul saptamanii trecute de catre inspectorii agentiei s-a decis inchiderea a trei santiere de constructii din Capitala, pentru ca activitatea desfasurata in aceste unitati punea in pericol viata angajatilor. Totodata au fost inchise doua unitati de constructii din Cluj, cinci din Botosani, cinci din Braila, o firma de constructii din Galati si una din Olt", a precizat Cecilia Alecu.

Inspectorul general de stat in Inspectia Muncii, Constantin Miclau, a afirmat ca din cei 1.517 angajatori controlati in perioada 6-10 iulie au fost sanctionati contraventional 1.351 de firme si au fost date amenzi in valoare de 1,578 milioane lei, relateaza NewsIn.

"Nu s-au folosit echipamente individuale de protectie in 17,27% din cazuri, iar in 15,76% din cazuri s-a constatat ca nu au fost protejate platformele de lucru, pasarelele si scarile. Totodata, in 18% din cazuri s-a constatat lipsa masurilor de preventie a caderilor de la inaltime si lipsa balustradelor. Au fost descoperite si firme de constructii care lucrau cu schele necorespunzatoare ce nu erau intretinute si puteau sa se prabuseasca in orice moment", a spus Miclau.

Reprezentantul Inspectiei Muncii sustine ca cele mai multe deficiente constatate de inspectori s-au gasit in judetele Alba, unde 7% din firmele de constructii controlate prezentau un risc ridicat de accidentare. In Arges, inspectorii au descoperit 91 de firme cu probleme de protectia muncii, iar media unitatilor de constructii care nu respecta normele europene in judetele Galati, Hunedoara, Vaslui si Salaj este de 5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.