Social 17 Iulie 2009 14:22
Aflam, via Tiberiu Lovin, ca a fost infiintata Asociatia Jurnalistilor Rromi (AJRr) si ca asociatia este condusa de catre cunoscutul gazetar, George Lacatus.
In curand vor fi lansate blogul si site-ul acestei asociatii a carei aparitie o putem considera un semn de bun augur pentru societatea civila romana.

“AJRr are cinci membri fondatori: George Lacatus, jurnalist de investigatii la Cotidianul – presedinte, Ciprian Mailat – seful departamentului Economic de la Evenimentul Zilei – director executiv, Zoltan Petru – ziarist la Jurnalul National, Boby Neacsu – ziarist la Financiarul si Antoaneta Etves, ziarista la Evenimentul Zilei. Scopul principal al AJRr consta in promovarea de standarde media de calitate in relatarile despre rromi in mass-media”, afla din mesajul lansat de George Lacatus.

Jurnalistii isi propun sa elimine stereotipurile si prejudecatile despre rromi pe care stim ca si mass-media le promoveaza deseori la modul inconstient. Un exemplu ar fi momentul in care un cotidian important din tara, Jurnalul National, venea cu o propunere controversata, aceea de a se revini la folosirea cuvantului "tigan" in loc de "rom", atat in plan intern cat si international "pentru a evita confuzia intre aceasta etnie si romani".

“Vrem sa monitorizam modul in care mass-media relateaza despre rromi; vom lua atitudine publica in cazul unor materiale din mass-media care nu respecta principiile relatarii obiective despre rromi”, arata jurnalistul George Lacatus in scrisoarea publicata pe blogul lui Tiberiu Lovin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.