Social 16 Iulie 2009 00:27
Cei o mie de angajati auxiliari ai ROMATSA pun pixul jos la ora patru si castiga lunar in medie 3.000 de euro.
Regia Autonoma a Traficului Aerian din Romania (ROMATSA) are probleme cu banii. Insa nu cum se obisnuieste in vremuri de criza, sa nu aiba de unde sa ii scoata, ci, dimpotriva, nu stie ce sa faca cu ei, dezvaluie Cotidianul. Potrivit proiectului de buget pe 2009, regia care raspunde de dirijarea traficului aerian in spatiul national si-a bugetat pe acest an cheltuieli cu personalul de 405,43 milioane de lei, in crestere cu 1,24% fata de anul trecut. Suma reprezinta aproape doua treimi din totalul veniturilor regiei, cifrate la 645,71 milioane de lei. Banii de salarii vor fi 263,14 milioane de lei, cu 0,3% mai putin decat anul trecut.

Astfel, mai arata Cotidianul, venitul mediu lunar al unui angajat ROMATSA va fi in acest an de 12.906 lei, adica aproximativ 3.000 de euro.

Fericitii romani platiti cu 3.000 de euro pe luna nu sunt doar cei aproximativ 600 de controlori de zbor (personalul care urmareste si dirijeaza traficul aerian), ci si peste 1.000 de angajati auxiliari. Multi au ajuns in regie dupa rubedeniile, relatiile, prieteniile, influenta pe care le aveau. Desi este obligata prin lege sa scoata la concurs toate posturile disponibile, cam nimeni nu stie despre astfel de concursuri la ROMATSA acum sau in trecut.

Mai mult, potrivit bugetului pe 2009, in afara cheltuielilor cu salariile, regia va mai da 18,83 milioane de lei adaosuri de risc profesional, va plati la stat 88 de milioane de lei cheltuieli si contributii de vacanta, prime de vacanta in valoare de doua salarii lunare, tichete de masa, tichete de cresa, drepturi speciale la participare la fondul de profit, cheltuieli de relocare si de plecare din institutie.

Citeste articolul integral aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.