Social 15 Iulie 2009 11:06
Un barbat din Bucuresti este urmarit penal pentru infractiunile de inselaciune si uz de fals, dupa ce a jefuit mai multi cetateni straini pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, folosindu-se de o legitimatie falsa de politist. Infractorul a fost prins ieri, la kilometrul 80 al autostrazii.
Potrivit reprezentantilor Politiei Autostrazii, in ultimele doua saptamini s-au inregistrat trei astfel de fapte, carora le-au cazut victime mai multi cetateni turci care tranzitau Romania, in drum spre casa. Prejudiciul este de 14.000 de euro, insa exista fapte raportate si la Urziceni, Ilfov si chiar in Capitala.

Autoturismele cu numere de inmatriculare straine erau oprite sub pretextul unei actiuni efectuate de brigada antidrog. Cetatenii straini dadeau banii sau actele la control sub pretextul ca se cauta bani falsi sau droguri. Ulterior, in locul sumelor in euro luate pentru verifcare, victimelor le erau returnate ziare taiate.

Fiind vorba de o infractiune deosebit de grava, victimele fiind pacalite prin metoda «maradona», politistii autostrazii au intensificat patrulele si ieri au reusit sa repereze masina cu care se plimba falsul politist pe A1, la kilometrul 80, relateaza NewsIn.

Falsul comisar sef a reusit sa fure 2.200 de euro in data de 21 iunie. A urmat a doua sesiune de furturi, pe data de 27 iunie, cand a a reusit sa fure 1.800 de euro. Cea mai profitabila afacere a facut-o pe data de 9 iulie cind a lasat o familie de turci fara niciun ban. Le-a luat 2.000 de euro si 50.000 de coroane daneze.

Ancheta in acest caz continua urmand ca la sfirsitul lunii in tara sa soseasca una dintre victime, pentru a depune marturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.