Social 14 Iulie 2009 20:06
Guvernatorul Rezervatiei Biosfera Delta Dunanrii (RBDD), Grigore Baboianu, a declarat ca taxa de acces in rezervatie, instituita prin ordin de ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a fost suspendata.
„Am convenit ca, deocamdata, sa anulam acest ordin, pentru ca deja aveam doua taxe: una perceputa de Administratia Rezervatiei Biosfera Delta Dunarii (ARBDD) si una de Consiliul Judetean Tulcea. Poate ca turistilor li s-a parut destul de impovarator. De aceea, trebuie sa identificam o formula unica prin care turistii sa fie obligati la plata unei singure taxe”, a declarat Baboianu, potrivit Wall-Street.

Desi panouri care anuntau vizitatorii Deltei de taxele care trebuie platite, "nimeni nu s-a oprit sa citeasca. Nimeni nu a fost curios sa vada ce scrie acolo", motiveaza actualui guvernator al Rezervatiei, decizia luata.

Taxele la care s-a renuntat sunt:

  • taxa de acces - 20 lei;
  • ghidarea vizitatorilor in RBDD - 200 lei/zi;
  • consultanta de specialitate - 7 lei/ora;
  • accesul cu masina - 100 lei/an;
  • filmarea, fotografierea, cercetarea acvafaunistica - 50 lei.
Desi poate par multe si ridicate, aceste taxe erau necesare pentru dezvoltarea si protejarea zonei Deltei, dealtfel una dintre cele sarace din Romania. Singura taxa care a fost mentinuta este cea de acces in valoare de 10 lei, perceputa de Consiliul Judetean Tulcea. Aceasta intr-adevar se suprapunea cu cea perceputa de ARBDD, insa sub nici o forma nu era cauza "golirii buzunarelor" vizitatorilor acestui loc unic in Europa: Delta Dunarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.