Social 14 Iulie 2009 16:42
O profesoara de la Grupul Scolar "Anghel Saligny" din Iasi a fost ucisa de copilul ei in varsta de 13 ani, acesta aplicandu-i mai multe lovituri de ciocan in zona capului, potrivit informatiilor furnizate de procurorii ieseni, transmite corespondentul NewsIn.
"Crima s-a petrecut in timp ce victima statea la calculator. Copilul a venit din spate si a lovit-o in cap cu ciocanul, iar dupa ce aceasta a cazut, copilul a continuat sa-i aplice mai multe lovituri. El a recunoscut fapta, a spus ca nu poate explica de ce a facut acest lucru, ca a fost un impuls de moment, dupa ce victima nu a vrut sa-l lase sa plece de acasa", a declarat pentru NewsIn procurorul Carmina Pascal, sef Sectie Urmariri Penale de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

Aceasta a adaugat ca tatal copilului nu se afla acasa in momentul crimei.

Potrivit procurorilor, dupa infaptuirea crimei, copilul a luat-o pe sora sa, in varsta de 5 ani, si a dus-o la un adapost de copii in satul Vanatori, in apropiere de municipiul Iasi. Ajuns la centru de plasament, copilul le-a spus angajatilor ca a gasit-o pe fetita pe un deal, sustinand ca aceasta a fost abandonata de parintii ei. "Ulterior, un echipaj de politie, apelat de angajatii adapostului, l-au identificat pe copil in centrul localitatii, ocazie cu care acesta a marturisit ca a ucis-o pe mama sa", a complet procurorul iesean.

Conform legii, elevul nu va raspunde penal pentru fapta sa pentru ca nu a implinit inca varsta de 14 ani. El a fost internat, afirma procurorii, la Spitalul de Psihiatrie "Socola" din Iasi, iar medicii l-au supus unei expertize medico-legala psihiatrice pentru a determina daca acesta are discernamant.

"In functie de rezultatele expertizei, copilul va fi internat in spital sau intr-un centru medical educativ",
a mai spus procurorul Carmina Pascal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.