Fiica lui Paul Iova, zis Ion a lui Petrisor, interlop ilfovean devenit cunoscut dupa ce a organizat mai multe concursuri "Miss Piranda", a fost prinsa de politistii bucuresteni in urma unei actiuni antidrog.
Membra a gruparii "Luis", una dintre cele mai puternice retele de traficanti de droguri din Capitala, Tatiana Ionita, cunoscuta in lumea interlopa sub numele de Mari, era urmarita general inca de la inceputul anului, dupa ce instanta a hotarat cercetarea ei in stare de libertate.

Potrivit Politiei Capitalei, luni dupa-amiaza, femeia a fost descoperita in urma unei perchezitii facute in locuinta cumnatului ei, Marian Ionita, supranumit Adi Piticu. Descinderea in imobil a fost stabilita dupa ce barbatul a fost prins in flagrant in timp ce-i vindea unei tinere patru doze de heroina contra unui milion de lei. La jumatatea lui februarie, Mari Ionita a fost prinsa, impreuna cu alti doi membri ai retelei, in urma unei serii de sase descinderi facute in imobile din Capitala.

Unul dintre cei retinuti era chiar sotul acesteia, Gheorghe Cristian Ionita, care lucra mana-n mana cu un cetatean iranian, pe nume Seyd Mohammad Mehdi Davya Bary, patron al unei agentii imobiliare din Bucuresti. Tatiana si iranianul au fost initial retinuti de procurori pentru 24 de ore, instanta hotarand apoi ca ei sa fie cercetati in stare de libertate, la fel ca si sotul acesteia.

Locotenentii lui Luis

Potrivit anchetatorilor, cei trei traficanti alcatuiau nivelul III al filierei conduse de Ionel Marin, zis "Luis", pe care-l aprovizionau constant cu cantitati de cateva sute de grame de drog la o singura livrare.
Cei trei au adus la 18 numarul membrilor retelei "Luis" depistati de politisti, in timpul unei anchete care a inceput la sfarsitul anului trecut, in conditiile in care oamenii legii banuiesc ca banda numara in jur de 30 de persoane.

Anchetatorii informau ca Luis reusise sa puna pe picioare o importanta retea de traficanti si dealeri stradali care actionau mai ales in sectoarele 2, 3 si 4 din Capitala. Pentru depistarea membrilor gruparii, in baza unei autorizatii emise de Tribunalul Bucuresti, au fost facute zece perchezitii domiciliare. La acea data, pe langa Ionel Marin, care locuia fara forme legale la o adresa din sectorul 3, au fost identificati si Albert Marin, zis Beti, Ilie Dumitru si Mugurel Gheorghe, precum si alti sase membri ai grupului.
Anchetatorii au stabilit atunci ca Marin se aproviziona cu cantitati mari de heroina din afara tarii, dupa care, prin intermediul locotenentilor sai, Albert Marin, Dumitru si Gheorghe, distribuia portii de cate cinci, 50 sau 100 de grame, in functie de comenzi.

Depozit de heroina

In cadrul actiunii din ianuarie, anchetatorii au descoperit si depozitul de heroina al traficantilor - o locuinta din Strada Stanjeneilor nr. 1 din sectorul 4. Casa era nelocuita si fusese inchiriata in cursul anului 2003 de catre Dumitru. La perchezitia facuta in aceasta locuinta, politistii au descoperit 833 de grame de heroina, deja portionata, precum si 33 de pastile de Ecstasy si trei cantare electronice de mare precizie.

De la traficantii de droguri au fost ridicati 12.500 de dolari, 20.000.000 de lei, jumatate de kilogram de bijuterii de aur, 32 de telefoane mobile si zece cartele SIM, folosite de membrii gruparii sau primite gaj in schimbul heroinei distribuite. Ionel Marin si locotenentii sai au fost arestati sub acuzatia de trafic cu droguri de mare risc.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.