Festivalul Medieval de la Sighisoara, din perioada 29, 30 si 31 iulie, se va desfasura in doua locatii. Astfel, in cetate se va canta numai muzica medievala, pentru ca jos, la poalele acesteia, sa se tina cantarile de folk. Decizia a fost luata de cantautorul Ducu Bertzi, care a fost numit consilier artistic. in alta ordine de idei, pe perioada festivalului, in oras va functiona un dispecerat de cazare. Acesta va fi deschis pentru toti turistii cu o zi inainte de inceperea manifestarilor, angajatii primariei intocmind o baza de date cu locurile de cazare si preturile acestora.

Localnicii care doresc sa isi faca cunoscuta oferta se pot adresa direct Serviciului de relatii cu publicul din cadrul primariei, cat si prin linia telefonica speciala 779779 sau Telefonul cetateanului. Pana acum, se pare ca pretul solicitat de sighisoreni pentru o noapte este cuprins intre 150.000 si 200.000 lei pentru fiecare persoana, preturi asemanatoare cu cele practicate anul trecut. De asemenea, agentii economici care doresc sa desfasoare activitati comerciale pe perioada Festivalului Medieval Sighisoara 2005 isi pot face cunoscuta intentia la numarul de fax 0265/771278.

Pe domeniul public din Cetatea Medievala nu se pot comercializa bauturi alcoolice, seminte, vata de zahar, porumb fiert, mere glazurate. De asemenea, este interzisa comercializarea obiectelor de talcioc: jucarii, baloane, bratari luminoase, bijuterii si altele din aceeasi categorie. Este permisa, exclusiv, vanzarea de produse de artizanat specifice epocii medievale (ceramica, pielarie, obiecte de imbracaminte, podoabe, picturi, obiecte decorative din lemn, fier forjat).

Jocurile de noroc, gen "roata norocului" sau "alba -neagra", sunt si ele interzise, iar bauturile alcoolice se vor servi doar in recipiente din plastic. Politia de proximitate a dat cateva recomandari turistilor ce vor veni pe perioada festivalului, bazate pe evenimente petrecute in anii anteriori. Astfel, schimburile valutare e recomandat sa se faca numai la unitatile bancare sau la casele de schimb valutar autorizate.

Pe timpul cazarii, obiectele de valoare sau sumele mai importante de bani sunt in deplina siguranta daca le pastrati in casetele amenajate la receptie. Autoturismele e bine sa fie parcate in locuri luminate si sa nu ramana in acestea bunuri de valoare. Turistii sunt sfatuiti sa nu accepte prieteniile ocazionale (in baruri, discoteci etc), sa nu se laude cu bunurile de valoare pe care le detin si sa evite plimbarile la ore tarzii in locuri izolate sau intunecoase.

Adevarul

Sursa: AdevarulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.