Social 11 Iulie 2009 16:45
Caderile masive de precipitatii au facut ca astazi, incepand cu ora 12.00, traficul rutier pe mai multe artere importante din tara sa de desfasoare anevoios ori sa fie temporar blocat, potrivit Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Politiei Romane
Putin dupa ora 10.00, pe DN7C, in judetul Arges, traficul rutier a fost ingreunat in zona Arefu, la kilometrul 57+100, unde din cauza precipitatiilor mai multi bolovani s-au desprins de pe versanti si au cazut pe partea carosabila, blocand o banda de circulatie. Traficul a fost reluat in conditii normale dupa mai bine de o ora, timp in care autoritatile au degajat zona.

Din cauza unei ploi torentiale, ca pe A1 traficul sa se desfasoare aproape o ora cu viteza redusa, iar la iesire de pe A2 un accident produs in de dimineata a facut ca autovehiculele aflate in trafic sa formeze cozi de peste trei kilometri.

Caderile masive de precipitatii au facut ca, in jurul orei 14,15 traficul rutier pe DN22, in judetul Tulcea, in zona Babadag, intre kilometrii 208 - 214, sa fie restrictionat de agentii de circulatie, dupa ce drumul s-a rupt in cateva puncte. De asemenea, carosabilul a fost blocat de aluviuni. Traficul in acea zona a fost reluat, insa Centrul Infotrafic recomanda folosirea rutei: DN22D Caugagia - Slava Rusa - Ciucurova DN22A Ciucurova - Nalbant - Cataloi.

Pe vreme ploioasa, viteza mare de deplasare se dovedeste extrem de periculoasa. Se stie ca in asemenea conditii aderenta pneurilor la suprafata de rulare este scazuta si foarte usor se poate derapa. Un alt fenomen periculos care poate aparea este acvaplanarea.

De aceea, Centrul Infotrafic recomanda ca in asemenea conditii meteorologice dificile sa fie folosite permanent luminile de intalnire, sa se circule cu prudenta sporita, viteza redusa, adaptata permanent la starea carosabilului si sa se mareasca distanta in mers intre autovehicule.

Tinand cont de faptul ca pe timp ploios vizibilitatea din habitaclul masinilor scade, ofiterii Centrului Infotrafic recomanda pietonilor, chiar daca au prioritate, sa se asigure si sa se angajeze in traversare numai dupa sunt siguri ca soferii le-au observat intentia. De asemenea, pietonii trebuie sa tina cont de faptul ca distanta de franare creste din cauza reducerii aderentei pneurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.