Social 11 Iulie 2009 13:30
Primul concurs de acrobatie aeriana organizat in Romania sub egida FAI (Federation Aeronautique Internationale) - FAI Mamaia - World Elite Aerobatic Formula - powered by Honda a fost deschis astazi, la Mamaia, unde opt piloti, campioni europeni sau mondiali, isi demonstreaza maiestria
La evenimentul din statiunea Mamaia participa opt piloti din SUA, Spania, Franta, Rusia, Marea Britanie si Ungaria, campioni mondiali si nationali la acrobatie aviatica, relateaza NewsIn

Cheltuielile totale se ridica la aproape un milion de euro, din care 450.000 de euro sunt asigurati de administratia locala.

FAI - Mamaia World Elite Aerobatic Formula este un concurs cu doua parti: acrobatie cu program impus (aerobatic against time - AAT) si acrobatie freestyle (aerobatics freestyle - AF).

Vineri au avut loc calificarile, iar astazi si maine se va desfasura concursul propriu-zis: acrobatia aeriana - program impus si acrobatia aeriana - free style.

Tot astazi, pilotii au participat la competitia propriu-zisa: fiecare a executat proba de trei minute de freestyle si trei minute de acrobatie cu program impus).

Competitia continua duminica, intre orele 11.00 si 12.30 (freestyle & program impus), iar intre 14.30 si 15.30 vor avea loc parada aeronavelor Regional Air Services, lansari de parasutisti, zboruri individuale si in formatie. Intre 15.30 si 16.30 va avea loc o demonstratie a avioanelor din competitie, iar premiile se vor acorda la ora 20.00.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.