Social 10 Iulie 2009 17:51
In aceasta dimineata, in casuta redactiei am primit un mail cu titlul "Protest pentru cultura Libera" semnat de catre echipa galeriei de arta contemporana Pavilion-Unicredit, in frunte cu directorul Razvan Ion. Aflam, prin intermediul acestei interpelari ca, "pe numele directorului Fondului Cultural National, dna. dr. Andreea Grecu, a fost emis un ordin de eliberare din functie".
Aceasta informatie este confirmata de catre Biroul de Presa al AFCN, care arata in acelasi timp si numele noului director al institutiei-dl. Cristian Petcu. “Performantele persoanei nu mai au relevanta si se supun unei logici de partid fara a tine seama de concursurile in derulare si posibilitatea blocarii activitatii institutiei. Si, mai ales, fara a tine seama de competentele noului director, absolvent de teologie. Grav este ca un post castigat prin concurs poate fi negociat politic in detrimentul beneficiarilor institutiilor publice, operatorii culturali si prin ei cetatenii Romaniei. In aceeasi siuatie se afla deocamdata ORDA si CNC, urmind probabil si CNDB”, subliniaza cei de la Pavilion.

Andreea Grecu este cunoscuta in mediul managementului cultural pentru activitatile sale de promovare a artei, cum sunt cele intreprinse impreuna cu Fundatia culturala Proiect DCM (institutie pentru dansul contemporan), in perioada 1999-2004.

Retorica celor de la Galeria Pavilion s-a indreptat intotdeauna inspre o critica dura la adresa societatii romanesti axata pe o promovare a mediocritatii si nu a inteligentei. La nivel politic, este criticata numirea lui Teodor Pleologu la ministerul Culturii.

De data aceasta, i se cere Ministrului Culturii “sa anuleze ordinele de eliberare din functie a persoanelor competente, fara o minima evaluare a performantelor profesionale”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.