Social 9 Iulie 2009 21:41
Toti angajatii uzinei Dacia vor intra in toata luna august in concediu de odihna. "Repaosul" este binevenit si utilajelor uzinei, care vor intra intr-o necesara revizie generala, potrivit declaratiilor directorului general al Uzinei Dacia, Francois Fourmont.
Fourmont a explicat ca, desi in prezent exista foarte multe comenzi, oprirea productiei este necesara din punct de vedere tehnologic. Directorul uzinei Dacia a argumentat decizia de a trimite cei peste 20.000 de angajati intr-un concediu o luna, prezentand doua inconveniente ale mentinerii productiei:
  • "Primul inconvenient este faptul ca pe platforma lucreaza peste 20.000 de oameni, care au nevoie de concediu, iar planificarea pe intreg parcursul anului ar fi o operatiune extrem de dificila. S-ar crea probleme de calitate daca s-ar lua concedii pe serii."
  • "Al doilea inconvenient ar fi legat de faptul ca in fiecare uzina de automobile este nevoie de o perioada de oprire, intre trei si cinci saptamani pe an, pentru a efectua lucrari de mentenanta si de ameliorare a procesului de fabricatie."

Comenzile nu vor fi afectate pentru ca, incepand cu data de 23 mai si pana la sfarsitul lunii iulie 2009, salariatii Dacia lucreaza in zilele de sambata, in doua schimburi. Astfel s-a reusit asigurarea de stocuri pentru perioada de o luna de intrerupere a activitatii.

In 24 aprilie, Dacia a anuntat ca, de la 15 iunie, va mari cadenta de fabricatie de la 1.200 la 1.340 unitati pe zi, ca urmare a programelor de relansare a pietelor auto, adoptate de mai multe tari europene, printre care si Romania, si a cererii de automobile Dacia la export. Aceasta crestere a facut ca uzina Dacia sa anunte angajarea a inca 500 de persoane si prelungirea contractelor pe termen determinat a 400 de muncitori, potrivit NewsIn.

In 2008, Dacia a produs 242.385 de vehicule, dintre care 172.886 au mers la export, iar pentru 2009 este estimata producerea a aproximativ 300.000 de vehicule.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.