Fostul suveran al Romaniei Mihai I va primi 30 milioane de euro in schimbul castelelor Peles, Pelisor si Foisor, precum si pentru bunurile mobile aflate in inventarul acestora. Deputatii au adoptat ieri proiectul de lege pentru reglementarea situatiei juridice a bunurilor care au apartinut fostului suveran, transmite Mediafax. Cele 30 milioane de euro vor fi platite esalonat, in transe egale, pe o perioada de doi ani. Regelui ii va fi restituita Vila Cavalerilor din Sinaia si va putea folosi gratuit, pe durata vietii, Palatul Elisabeta.

De dreptul de folosinta asupra acestui imobil vor beneficia, pe durata vietii, si Principesa Margareta si Principele Radu. Fostul rege va mai putea folosi castelele Peles, Pelisor si Foisor pentru organizarea unor evenimente in care sa fie implicat si statul roman. Proiectul de lege va primi, azi, votul final in Camera Deputatilor.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.