Social 7 Iulie 2009 21:04
Patru din cinci femei sufera de acumulari de grasime formate sub piele. Aceste acumulari cu forma alveolara sunt numite celulita. Celulita este o problema cu care toata lumea se confrunta, dar se pare ca aceasta afectiune a tesutului gras subcutanat are predilectie pentru femei. Indiferent de varsta si de greutate, celultita isi face aparitia in special pe coapsele si abdomenul femeilor.
Conform unor studii efectuate atat pe femei cat si pe barbati, celulita a fost sesizata doar la femei, indiferent daca acestea erau prea slabe sau aveau cateva kilograme in plus.

Ce este celulita?

Celulita poate aparea chiar si la femeile slabe. Este o problema progresiva care se agraveaza odata cu trecerea timpului. Una din multele cauze ale aparitiei celulitei este aceea ca celulele stem ale pielii devin ineficiente si lenese.

Pielea are cel mai mare rezervor de celule stem din corpul uman. Dupa varsta de 22 de ani, celulele stem devin slabe si lenese, regenerandu-se intr-un ritm mult mai lent. Din moment ce procesul de regenerare al pielii devine mai lent, celulele adipoase devin devoratoare si toxice si creeaza astfel aspectul de coaja de portocala, care se vede la suprafata pielii si este cunoscut sub numele de celulita.

Iata cateva cauze care pot duce la aparitia celulitei:
  • Hormonii feminini si dezechilibrul acestora (estrogen si prolactina). Dezechilibrul metabolic al hormonilor feminini duce la incetinirea metabolismului lipidic. Astfel se explica de ce apare celulita in momente in care femeia sufera dezechilibre hormonale, cum ar fi la pubertate, a doua jumatate a sarcinii sau la menopauza. Anticonceptionalele favorizeaza de asemenea aparitia celulitei.
  • Alimentatia neechilibrata, dietele de slabire care exclud alimentele sanatoase ce asigura aportul zilnic de vitamine, minerale, proteine si glucide, precum si o cantitate minima de lipide. Foarte cautate sunt in zilele noastre dietele care au un efect rapid. Din pacate efectul de slabire al acestora nu este durabil si produce o serie de dezechilibre ce duc, printre altele, si la aparitia celulitei. Astfel se explica de ce unele femei slabute dar care mananca haotic au totusi celulita.
  • Dereglarea circulatiei datorita lipsei unei vieti active. Sedentarismul este cunoscut ca factor favorizant pentru celulita. De asemenea exercitiile fizice facute haotic nu vor duce la disparitia celulitei.

Cum scapam de celulita?

Tratarea celulitei a reprezentat o problema si se stie ca inlaturarea acesteia nu este deloc usoara. Este nevoie de multa rabdare, de planuirea unui program care sa includa o dieta echilibrata, exercitii fizice practicate cu regularitate si de asemenea o serie de tratamente care sa favorizeze refacerea tesutului subcutanat si, evident, inlaturarea celulitei.

Iata un plan al tratamentului:
  • Incercati sa va pastrati greutatea la un nivel normal si constant;
  • Evitati schimbarile bruste de greutate – atat slabirile, cat si ingrasarile;
  • Faceti exercitii fizice cu regularitate, pentru a va mentine si imbunatati tonusul muscular, a reduce grasimile din corp si a ajuta circulatia limfatica si vasculara;
  • Nu stati in picioare sau asezati perioade indelungate de timp;
  • Mancati cel putin cinci portii de legume si fructe pe zi;
  • Limitati pe cat posibil consumul de alcool si cofeina;
  • Beti suficiente lichide pe baza de apa in fiecare zi, astfel incat sa va astamparati setea.

Iar cea mai noua inventie este Adonia Legtone Serum. Gelul se aplica in zonele afectate. Rezultatele sunt vizibile imediat: dupa 9 minute de la aplicare, aspectul celulitei este redus cu 47%. Folosind tehnologia de ultima generatie a Celulelor Stem in combinatie cu eficienta a 23 de substante organice din Grecia, serul Adonia LegTone te ajuta sa scoti din starea de "amorteala" celulele tale stem pentru a reduce in mod natural celulita. Celulele stem daca sunt sanatoase fac ca pielea sa se regenereze si sa-si recapete fermitatea si elasticitatea.

Produsul este disponibil in Romania exclusiv pe www.adonialegtone.ro, distribuitor oficial al Greek Island Labs LLC. Adonia LegTone™ SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.