Social 6 Iulie 2009 16:14
Cel putin asa arata un clasament intocmit de o asociatie ecologista britanica, in care Romania ocupa pozitia 70 din 143, inaintea americanilor (locul 114) si a bulgarilor (82), dar in urma moldovenilor (32).
Criteriile luate in calcul sunt gradul de satisfactie al locuitorilor, dar si speranta de viata (71,9 ani in Romania) si politicile implementate in favoarea mediului in fiecare tara.

Potrivit studiului realizat de ONG-ul "The New Economics Foundation", Costa Rica este tara cu cei mai fericiti oameni din lume, peste 85% dintre locuitori declarandu-se "fericiti sa traiasca" in aceasta tara din America Latina (de altfel, regiunea cu cea mai fericita populatie). "In Costa Rica speranta de viata este de 78,5 ani, iar 85% dintre locuitori se declara fericiti si satisfacuti de existenta lor, iar tara nu este departe de a gasi echilibrul intre consum si resursele naturale", explica Nic Mars, unul dintre autorii studiului.

Urmatoarele doua pozitii in clasament, in care au fost incluse 143 de tari, sunt ocupate de Republica Dominicana si Australia. Statele Unite nu au reusit sa prinda decat locul 114, ultimul pe lista fiind Zimbabwe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.