Social 6 Iulie 2009 20:20
470 de case din judetul Ilfov au fost jefuite in primele sase luni ale acestui an, potrivit unei statistici a Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov, care arata si ca, in perioada amintita, au fost furate si 55 de autoturisme, iar alte 261 au fost sparte.
Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie Ilfov, in primul semestru, au fost solutionate 114 furturi din locuinte, zece furturi din auto, iar 14 masini furate au fost recuperate, relateaza NewsIn. In perioada de referinta, pentru comiterea de infractiuni de furt din locuinte, din si de autoturisme, au fost cercetate 104 persoane (75 pentru furturi din locuinte, 10 din auto si 19 pentru furturi de auto).

Politistii ilfoveni considera ca una dintre principalele cauze favorizatoare pentru numarul mare de cazuri de acest fel este neglijenta proprietarilor in asigurarea cu incuietori a locuintelor, autoturismelor sau magaziilor in care depoziteaza diferite bunuri, iar ca factori de influenta judiciaristii exemplifica numarul ridicat al persoanelor din alte zone ale tarii, care lucreaza pe santierele de constructii (civile/industriale) din judetul Ilfov. Parerea politistilor, bazata pe cazuistica inregistrata, este ca multe dintre aceste persoane sunt predispuse la comiterea de infractiuni. De asemenea, revenirea multor infractori romani din strainatate, datorita crizei economice, este un alt factor de influenta peacest segment.

Drumurile si infrastructura, inclusiv siguranta cetateanului, scoala si continutul invatamantului, infrastructura de sanatate si tot sistemul sanitar sunt obligatii prioritare ale statului fata de cetatean. Fara indeplinirea acestora, statul nu exista. Campania "Strada, Scoala si Spital" a grupului Realitatea-Catavencu analizeaza continutul acestui contract social dintre stat si cetatean si incearca sa-i faca pe politicieni sa inteleaga ca aceasta este prioritatea prioritatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.