Social 3 Iulie 2009 17:51
Gradul de ocupare a hotelurilor de pe litoral a scazut in luna iunie cu aproximativ 30-35% comparativ cu aceeasi perioada din 2008, potrivit reprezentantilor ANAT.
"Pe litoral, in iunie, a scazut gradul de ocupare cu 30-35%. Si in statiunile montane este aceeasi situatie", a declarat vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Alin Burcea, potrivit Wall-Street.

Hotelurile din zona montana au in prezent pana la jumatate din locuri ocupate, in conditiile in care se poate vorbi despre profit doar cu un grad de ocupare mai mare de 50%. Una din cauzele pentru care gradul de ocupare este mic, este reducerea bugetelor companiilor care organizau in hoteluri team building-uri, conferinte sau alte actiuni.

"Hotelierii de la munte sunt disperati. Gradul de ocupare este undeva la 40-50%. Profitul incepe de la un grad de ocupare de peste 50%", a conchis Burcea.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.