Social 3 Iulie 2009 17:38
Cele 34 de moase care au absolvit ieri cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Capitala vor avea drept de libera practica in obstetrica si vor putea lucra atat in sectorul public, cat si in mediul privat
Spre deosebire de asistentele medicale fara studii superioare, moasele licentiate pot urmari evolutia unei sarcini normale si pot conduce o nastere fara asistenta unui specialist, atat in unitatile sanitare, cat si in cabinetele private, relateaza NewsIn.

Facultatea publica de moase si asistenta medicala (FMAM) a fost infiintata in 2005, la cererea Uniunii Europene, in cadrul fiecarui centru universitar din tara. Cursurile efectuate sunt cele prevazute de curricula europeana in acest domeniu si presupun, in primii doi ani, un trunchi comun cu materiile din cadrul facultatii de medicina generala.

Facultatea de Moase si Asistenta Medicala presupune specializari precum: moase, balneo-fiziokinetoterapie, radiologie, medicina de laborator, stomatologie, tehnica dentara si asistenta medicala generala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.