Social 2 Iulie 2009 12:27
In perioada 28 iunie - 11 iulie se va desfasura la Bytom Festivalul International de Dans, organizat de Teatrul Silezian al Dansului, cea mai puternica institutie coregrafica din Polonia, recunoscuta pentru inventivitatea montarilor sale.
In cadrul Festivalului va avea loc premiera spectacolului "My song, best shoes, the cake, first flight, my friends, the passport, and the work I do" a carui coregrafie este semnata de Mihai Mihalcea.

Spectacolul este produs de Teatrul Silezian al Dansului in colaborare cu ICR Varsovia, fiind prima coproductie romano-poloneza in domeniul dansului. Dansatorii – Anna Piec, Tomasz Graczyk, Daniel Galaska, Jacek Szwesta, Korina Kordova, Aleksander Kopański, Sylwia Hefczyńska, Sebastian Zajkowski, Leszek Stanek, Ali Akabali – sunt angajati ai Teatrului Silezian al Dansului.

Mihai Mihalcea a lucrat intens cu dansatorii, in lunile mai si iunie, urmind ca spectacolul sa fie prezentat, dupa incheierea Festivalului din Bytom, la Cracovia si Kalisz, raminind apoi in repertoriul Teatrului Silezian al Dansului.
Tema spectacolului este prezentul, inregistrat in corpul si miscarile dansatorilor. Coregrafia isi propune sa arate ca imediatul este, de fapt, o istorie a experientelor anterioare, un loc geometric al determinarilor psihologice, intelectuale, sociale, politice si un focar al virtualitatilor inca nematerializate. Intentia autorului este sa creeze coregrafia unui sondaj de opinie, exprimand prin gest, miscare, ritm ceea ce colecteaza, sintetizeaza si analizeaza pornind de la opiniile unor oameni de aici si de acum, proveniti din medii diverse si avand preocupari diverse.

Premiera spectacolului va avea loc in data de 5 iulie, la ora 19.00. Costurile productiei sint suportate de ICR Varsovia si Teatrul Silezian al Dansului.


In imagine, coregraful Mihai Mihalcea


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.