Social 3 Iulie 2009 10:35
Delfinul Mark, singurul delfin al Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta, a murit miercuri seara, dupa ce a lucrat pana in ultima secunda, fara sa dea vreun semn ca s-ar simti rau.
"A lucrat pana in ultima secunda, fara sa dea vreun semn ca ar avea ceva. A venit, s-a urcat pe platforma, doctorita i-a facut imediat procedura de urgenta, de sustinere, a inceput sa sangereze... ”, a declarat directorul CMSN, Adrian Minastireanu, potrivit NewsIn.

Acesta a precizat ca, timp de doua zile, Delfinariul constantean nu va functiona. Este nevoie de o perioada de reorganizare, in care se va modifica si pretul biletului de intrare, tinand cont ca reprezentatiile vor fi sustinute acum numai de lei de mare.

Manastireanu a mai spus ca se afla in negocieri de cateva luni pentru cumpararea a trei delfini din China. Negocierile sunt intr-un stadiu avansat, dar nu se poate preciza inca data la care mamiferele vor ajunge in Constanta. Directorul CMSN a subliniat ca pretul exact nu a fost inca stabilit, dar ca un exemplar ajunge la ordinul sutelor de mii de euro.

In prezent, specialistii efectueaza analize pentru a stabili cu exactitate cauza exacta a mortii lui Mark. Rezultatele vor fi cunoscute in cursul zilei de joi.

Mark avea 31 de ani, din care 23 au fost petrecuti in captivitate. In mod normal, speranta de viata a unui delfin este de 30 de ani.

Mark facea parte din specia Tursiops truncatus ponticus, una dintre cele trei specii de delfini care traiesc in Marea Neagra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.