Social 1 Iulie 2009 16:16
Cinci cazuri noi de infectare cu virusul gripal AH1N1 au fost depistate de reteaua de supraveghere a bolilor transmisibile, dupa ce ieri dimineata Ministerul Sanatatii a anuntat cel de-al 28-lea caz de imbolnavire din Romania.

"Patru dintre persoanele infectate fac parte din grupul de cetateni englezi, care a venit, in urma cu o saptamana, la Iasi, pentru a participa la un proiect social, iar cel de-al cincilea este un copil din Centrul de plasament. Toti sunt contacti ai celor doua persoane care au fost depistate, ieri (luni, n. red), cu virusul A/H1N1", se arata in comunicatul MS.

In prezent, cei cinci pacienti sunt transferati din Centrul de plasament la Institutul de Boli Infectioase din Iasi, pentru aplicarea masurilor terapeutice necesare. Starea de sanatate a acestora este buna. Autoritatile sanitare continua supravegherea epidemiologica a celorlalti contacti.

Ieri dimineata, acestea au anuntat confirmarea celui de-al 28-lea caz la un barbat, in varsta de 32 de ani, care a venit din Anglia in urma cu doua zile. Pacientul se afla intr-o stare generala buna si este internat la Institutul “Matei Bals” din Bucuresti, unde primeste medicatie antivirala, potrivit comunicatului MS.

Astfel, numarul cazurilor de infectare cu virusul gripal A/H1N1, inregistrate pe teritoriul Romaniei, se ridica la 33.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.