Social 30 Iunie 2009 18:42
Politistii bucuresteni au fost sesizati de parintii unui copil de trei ani, care a murit, ieri, la Centrul Medical Unirea, ei sustinand ca decesul copilului a avut loc dupa ce medicii i-au facut o injectie, spun surse din Politie.
Copilul, care a fost adus pentru un RMN a murit in urma unei anestezii.

Tatal copilului sustine ca medicii nu l-au avertizat in privinta riscurilor anesteziei efectuate pentru examenul RMN.

"Nu ne-au avertizat ca ar fi riscuri la anestezie. Ne-au spus doar sa nu ii dam de mancare dimineata", a declarat, pentru NewsIn, Ciprian Constantineanu, tatal copilului.

Copilul a mai facut investigatii si in alte clinici si nu a avut probleme, sustine tatal. "Am ales aceasta clinica pentru ca ni s-a spus ca are cel mai performant aparat de RMN si nu m-am gandit ca nu au defibrilatoare functionale si personal medical", a adaugat Ciprian Constantineanu.

Potrivit directorului CMU Baneasa, Alexandru Popescu, copilul avea tetrapareza spastica si a inceput sa aiba probleme respiratorii dupa ce s-a incheiat examenul RMN,

Defibrilatorul folosit initial pentru resuscitarea copilului nu a functionat si a fost utilizat un alt aparat, adus in 2 minute de la Maternitatea Regina Maria, aflata langa CMU Baneasa, a adaugat Alexandru Popescu.

Potrivit tatalui, insa, cel de al doilea defibrilator a fost adus intre 15 si 30 de minute de la constatarea defectiunilor la primul aparat.

La aproximativ o ora dupa ce copilul a intrat in stop cardio-respirator, o ambulanta SMURD a fost solicitata de un membru al familiei, potrivit reprezentatilor SMURD Bucuresti.

"Personalul SMURD a ajuns la 6 minute de la solicitarea membrului familiei copilului, sau cel putin asa s-a prezentat, si a continuat resuscitarea cardio-pulmonara pentru inca o ora, dar fara succes", a declarat pentru NewsIn coordonatorul SMURD Bucuresti, dr Bogdan Oprita.

Autopsia va fi facuta in cursul zilei de azi.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.