Social 30 Iunie 2009 16:25
Pretul biletelor si abonamentelor RATB va creste cu 10- 20%, a declarat astazi directorul regiei, Gheorghe Aron, care a precizat ca propunerea va fi inaintata CGMB.
Aron a precizat ca solicitarea regiei se bazeaza pe cresterea pretului combustibililor, dar si pe cel al pieselor necesare noilor vehicule din parcul RATB. Recent, RATB a finalizat achizitionarea a ultimelor vehicule din cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro comadate.

Pretul unui bilet pentru o cursa urbana a crescut, pe 31 ianuarie 2008, de la 1,1 lei la 1,3 lei. Pretul unui abonament nominal integral pe o linie a crescut cu 20%, de la 25 de lei la 30 de lei, cel pe doua linii cu 16,66%, de la 30 de lei la 35 de lei, iar un abonament lunar nominal intergral pe toate liniile s-a majorat cu 25 %, de la 40 de lei la 50 de lei, arata NewsIn.

De asemenea, Aron a precizat ca regia are in vedere achizitionare de autovehicule de capacitate medie (mai mici ca cele existente) pentru transportul de noapte. "Inca analizam oportunitatea acestui transport, mai ales din punct de vedere al solicitarilor. Daca il vom face avem nevoie de autovehicule mai mici pentru ca noaptea cererea de transport e mai mica. Vom avea in vedere introducere acestor vehicule pe traseu intre orele 21 si 5" a precizat Aron.

Directorul RATB spune ca ar putea introduce vehicule mai mici inca de la ora 21, tinand cont de scaderea traficului spre seara. "In general numarul de calatorii a scazut in acest an cu 4-5 procente fata de aceesi perioada a anul trecut" a mai spus Aron.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.