Social 29 Iunie 2009 15:30
RATB va achizitiona, in urmatorii ani, 150 de troleibuze noi, caietul de sarcini va fi elaborat in luna iulie iar licitatia se va desfasura pana la sfarsitul acestui an, a declarat, luni, directorul Regiei, Gheorghe Aron.
"Practic, noi avem aprobarea Consiliului General pentru aceasta achizitie si intentionam sa le achizitionam in urmatorii trei ani, in functie de resursele financiare. De exemplu, anul acesta pentru achizitii avem alocate doar 18 milioane lei", a declarat Gheorghe Aron, informeaza NewsIn.

In privinta achizitiei de tramvaie, Aron a precizat ca acestea sunt cele mai scumpe vehicule de transport, pretul unuia ajungand la 2,5 milioane de euro, dar achizitia lor in acest moment este problematica din punct de vedere financiar.

Prezent la achizitionarea celui de-al 1.000-lea autobuz Mercedes, Sorin Oprescu a declarat ca Bucurestiul are nevoie si de 400 de tramvaie noi. Oprescu a mai precizat ca din punctul de vedere al Municipalitatii, "capitolul" autobuze este deocamdata incheiat, desi a recunoscut ca ar mai fi nevoie si de schimbarea celor circa 400-500de autobuze vechi.

Primarul General a mentionat ca Municipalitatea vrea sa continue colaborarea cu Mercedes nu numai pentru achizitii de autobuze, ci si pentru achizitia de masini de asistenta medicala si de masini autospeciale necesare Administratiei Strazilor. Oprescu a declarat ca este in discutii cu firma pentru aceste doua tipuri de masini.

Compania EvoBus Romania a castigat, in 2006, la licitatia organizata de Primaria Capitalei, un contract de livrare a 500 de autobuze Mercedes Citaro catre RATB. Autobuzele, care au costat 180.000 de euro (fara TVA) fiecare, nu erau dotate cu aer conditionat. Ulterior, aceeasi firma a castigat o licitatie pentru livrarea unui nou lot de 500 de autobuze, la pretul de 210.000 de euro (fara TVA) bucata, de aceasta data dotate cu aer conditionat.

La sfarstitul lui 2008, RATB avea in dotare 1.354 autobuze, care circulau pe 116 trasee. In 2008, in parcul regiei au intrat 350 de auobuze si au fost casate alte 321. In ultimii trei ani, numarul autobuzelor achizitionate a fost de 910, in timp ce 652 au fost casate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.