Social 30 Iunie 2009 14:20
Aproximativ 4.000 de bolnavi de cancer din Romania beneficiaza gratuit de tratament modern, cu molecule tintite, din cei peste 86.000 de pacienti cronici, au anuntat, luni, medicii oncologi, cu ocazia lansarii campaniei "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte".
"Terapia cu molecule tintite este o terapie personalizata. Pacientul nu este tratat pentru cancer de colon, sa zicem, la nivel general, ci i se administreaza tratamentul exact pentru acele moleculele afectate, carora li se blocheaza si inhiba evolutia. Astfel de tratamete au crescut speranta de viata a pacientilor cu metastaze de pana la cinci ori", a explicat medicul oncolog Tudor Eliade Ciuleanu, din cadrul Institutului Oncologic Cluj, potrivit NewsIn.

Potrivit specialistilor, tratamentul cu molecule moderne ofera o supravietuire mai lunga si o imbunatatire a stilului de viata pentru anumite tipuri de cancer metastatic, cum ar fi cancerul bronhopulmonar, colorectal, pancreatic si renal.

Medicii specialisti au mai precizat ca este foarte important ca orice tip de cancer sa fie depistat in faza cat mai incipienta, pentru a putea fi tratat. "Cancerul nu mai este, in acest secol, un certificat de deces. Diagnosticat timpuriu, pacientul poate fi vindecat definitiv", a adaugat dr. Ciuleanu.
Campania "Cancerul nu inseamna condamnare la moarte" va incepe pe 1 iulie, prin difuzarea unui spot pe micile ecrane si va dura, in prima faza, patru saptamani. Din toamna, insa, compania farmaceutica Roche, initiatoarea campaniei, va relua difuzarea spotului, pana in decembrie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.