Social 29 Iunie 2009 13:15
17 localitati din 10 judete ale tarii au fost afectate, in ultimele 24 de ore, de precipitatiile abundente, insotite de caderi de grindina si intensificari ale vantului
Potrivit comunicatului, in intervalul duminica ora 6.00 - luni ora 6.00, in Bihor au intervenit doi ofiteri si 36 de subofiteri ai ISU, cu cinci autospeciale, doua autocamioane de interventie si doua motopompe, pentru evacuarea apei din subsolurile caselor si curtile gospodariilor din satele Borumloca, Herna, Haeu si Artosel, informeaza un comunicat al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta remis NewsIn.

De asemenea, in comuna Sanmartin, Statiunea Baile Felix, s-a intervenit pentru degajarea unui copac, rupt de vant, cazut pe carosabil. In satul Valea Poieni din comuna Osorhei, serviciile profesioniste pentru situatii de urgenta au actionat pentru pentru salvarea si scoaterea din albia vaii Valea Poieni a patru persoane cu varste cuprinse intre 10 si 66 ani, surprinse de o viitura si rasturnate cu caruta in apa.

In Buzau, in comuna Siriu si orasul Nehoiu circulatia pe DN 10 (care face legatura cu judetul Brasov), respectiv DJ 103 P si DC care face legatura intre satele Chirlesti si Curmatura a fost ingreunata din cauza caderilor de aluviuni de pe versanti. In comunele Ulmeni si Pietroasele, ca urmare a caderilor de grindina au fost afectate partial culturile agricole si viticole, se arata in comunicatul IGSU.

In judetul Cluj, lucratorii ISU au intervenit pentru evacuarea apei din subsolurile a 61 de locuinte din orasul Huedin.
In judetele Botosani, Calarasi, Constanta, Dambovita, Prahova, Teleorman si Vaslui a fost evacuata apa din gospodarii, subsoluri de locuinte si obiective socio-economice si au fost degajati copacii rupti de vant de pe carosabil.

In total, in cele zece judete afectate, ISU a mobilizat cinci ofiteri, 176 subofiteri cu 32 de autospeciale, 21 de motopompe si 7 autocamioane de interventie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.