Social 30 Iunie 2009 13:11
Politistii de frontiera mehedinteni au finalizat luni cercetarile in cazul unui grup care trafica in Italia si Romania tinere romance minore in scopul practicarii prostitutie, liderul grupului fiind arestat preventiv pentru 20 de zile
"In luna aprilie 2009, politistii de frontiera mehedinteni au obtinut date si informatii referitoare la faptul ca membrii unui grup infractional format din C. Daniel, de 27 ani, B. Ionut, de 26 ani si G. Ecaterina, de 55 ani, se ocupa cu racolarea de persoane (fete tinere, in mare majoritate minore), carora le promiteau ca se casatoresc cu ele, dupa o „perioada de proba” sau ca le obtin locuri de munca bine platite (400-1000 euro), ca ospatarite sau menajere in Italia”, a precizat purtatorul de cuvant al IJPF Mehedinti, comisarul sef Valeriu Pera, informeaza NewsIn.

Fetele racolate proveneau din familii sarace. "Liderul grupului C. Daniel (zis Satan), din municipiul Orsova, a profitat de naivitatea unor familii cu situatie materiala precara de pe raza judetelor Mehedinti si Caras-Severin din randul carora a racolat mai multe tinere minore. Dupa ce, in prealabil, obtinea declaratii notariale in care era exprimat acordul parintilor pentru calatoria minorelor in strainatate, C. Daniel, cu ajutorul lui B. Ionut si G. Ecaterina, le transportau pe acestea in Italia”, a mai spus comisarul sef Valeriu Pera.

Oamenii legii au stabilit ca, in perioada octombrie 2008 - aprilie 2009, C. Daniel i-a convins pe parintii a cinci tinere minore (A.Meda, D.Violeta, V. Luminita, B. Georgiana si B. Felicia), cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, din judetele Mehedinti si Caras-Severin, sa le permita acestora sa se deplaseze in Italia, unde le va oferi locuri de munca bine platite, precum si cazare. In baza acordului parintilor si al tinerelor fete, C. Daniel si B. Ionut le transportau pe tinere in Italia, unde le „inchiriau” altor traficanti romani, cu sume cuprinse intre 1.000 si 3.000 de euro.

Toate fetele erau „cazate” in locatii inchiriate de traficanti, le erau retinute documentele de identitate si li se aduceau clienti, cu care erau obligate sa aiba relatii sexuale. Permanent erau amenintate cu bataia supuse la batjocura, maltratate si obligate de traficanti sa „produca” zilnic cel putin intre 300 si 500 de euro pe zi.

Traficantii contactau personal cetatenii italieni, negociau pretul - primind anticipat contravaloarea serviciilor prestate (50 de euro) - dupa care victima era obligata sa insoteasca „beneficiarul” si sa intretina raporturi sexuale. Castigul zilnic obtinut de traficanti era intre 1.000 si 1.500 de euro, in total, acestia obtinand un „profit” de peste 50.000 euro, bani impartiti cu grupul infractional din Romania. De altfel C. Daniel isi extinsese activitatea infractionala si pe Valea Oltului, plasand tinere minore soferilor de TIR aflati in tranzit prin Romania.

La perchezitiile efectuate la domiciliile acestora din localitatile Orsova si Eselnita, oamenii legii au gasit mai multe inscrisuri si obiecte apartinand tinerelor racolate si vandute pentru exploatare sexuala in perioada octombrie 2008 - aprilie 2009. Tribunalul Mehedinti a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui C. Daniel, iar ceilalti membrii ai grupului, B. Ionut si G. Ecaterina, sunt cercetati in stare de libertate, iar, daca vor fi gasiti vinovati, acestia risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 15 ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.