Social 29 Iunie 2009 15:13
Academia de Studii Economice a incalcat principiul egalitatii de sanse in privinta candidatilor la examenul de doctorat sectia Marketing, sesiunea septembrie 2008, prin nerespectarea procedurii de examen.Tribunalul Bucuresti a luat decizia de anulare a examenului, la cererea unei candidate.
Instanta arata in motivarea deciziei ca, prin nerespectarea procedurii de examen, Academia de Studii Economice a "lasat loc arbitrariului" si "a incalcat principiul egalitatii de sanse, stabilitate si predictibilitate sub aspect procedural, in care trebuie sa se desfasoare un concurs".

Judecatorii Tribunalului Bucuresti considera, de asemenea ca, "prin inlocuirea metodologiei aprobate pe baza principiilor enuntate in legislatia relevanta, cu o metodologie ad-hoc, sunt inlocuite criteriile de selectie calitativa avute in vedere si stabilite prin actul ce guverneaza desfasurarea examenului", ceea ce afecteaza garantiile unei concurente pe principii de egalitate. Totodata, faptul ca profesorii nu au dat note in mod individual duce la lipsa de transparenta a examenului de admitere la doctorat, arata NewsIn.

"Este incalcat principiul egalitatii de sanse(...), iar sanctiunea aplicabila pentru incalcarea codului de procedura al admiterii de doctorat este anularea concursului desfasurat cu nerespectarea prevederilor legale", arata instanta in motivarea deciziei.

Magistratii isi sustin afirmatia prin faptul ca abaterile nu sunt minore, ci este vorba de incalcari ale regulamentului care stau la baza existentei examenului in sine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.