Social 29 Iunie 2009 10:24
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a obtinut intreaga suma de peste 42 milioane de lei de la Ministerul Finantelor, pentru a asigura finantarea spitalelor de urgenta si a serviciilor de ambulanta, a declarat seful CNAS, prof. dr. Irinel Popescu.
"Am primit asigurari ca din iulie vom avea inca 21,3 milioane de lei si cu siguranta vom avea bani pentru plata salariilor tuturor cadrelor medicale din sistemul sanitar. Mentionez si faptul ca, pana in acest moment, nu s-a pus problema micsorarii salariilor personalului medical. Facem tot posibilul sa trecem peste aceste fenomene de criza fara prea multe efecte secundare", a adaugat presedintele CNAS, potrivit NewsIn.

La inceputul lunii iunie, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a obtinut o suplimentare de fonduri a asigurarilor de sanatate de 21,3 milioane de lei de la Ministerul Finantelor, pentru a asigura finantarea spitalelor de urgenta si a serviciilor de ambulanta, suma ce reprezena jumatate din fondurile cerute de presedintele CNAS.

Presedintele CNAS a mai spus ca a facut apel, in nenumarate randuri, la firmele furnizoare de medicamente si materiale sanitare sa inteleaga faptul ca sistemul de sanatate este afectat de criza economica si sa continue aprovizionarea spitalelor, pentru ca sanatatea pacientilor sa nu fie pusa in pericol.

Pe de alta parte, Asociatia Furnizorilor de Produse Medicale, a anuntat, marti, ca nu vor relua livrarile catre cinci spitale din tara, din cauza datoriilor mari pe care mai multe unitati sanitare din tara le au fata de companiile distribuitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.