Social 28 Iunie 2009 17:27
Consiliul Judetean Arad a fost obligat printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila sa achite despagubiri si cheltuieli de judecata de peste 9.000 de lei, dupa ce o persoana si-a avariat autoturismul din cauza gropilor de pe un drum judetean.
Accidentul s-a produs in urma cu trei ani pe drumul judetean dintre localitatile aradene Tarnova si Casoaia. Soferul unui autoturism Dacia Solenza, la bordul caruia se mai aflau alte doua persoane, a incercat sa evite o denivelare in asfalt, dupa care au urmat doua gropi, pe ambele sensuri de mers. Soferul nu a putut evita groapa aflata pe sensul de mers, iar autoturismul Dacia Solenza s-a rasturnat. In urma accidentului, cei doi pasageri au fost raniti usor, relateaza NewsIn.

Proprietarul masinii a cerut o expertiza pentru estimarea daunelor, dupa care le-a imputat Administratiei de Drumuri si Poduri a judetului Arad, unitate preluata in cadrul compartimentelor de specialitate ale Consiliului Judetean Arad. In urma expertizei tehnice a rezultat ca reparatiile autoturismului ar costa peste 15.000 de lei. Procesul a fost castigat in prima instanta de proprietarul autoturismului avariat, dar Administratia de Drumuri si Poduri a atacat sentinta cu recurs. In urma acestui recurs admis, suma s-a redus la 9.439 lei. Judecatorii Tribunalului Arad au stabilit ca sumele pe care Administratia de Drumuri si Poduri Arad trebuie sa le achite sunt de 7.810 de lei cu titlu de despagubiri si 1.629 de lei cheltuieli de judecata.

La ultima sedinta a Consiliului Judetean Arad a fost aprobat in unanimitate proiectul prin care se stabileste efectuarea platilor rezultate din litigiu.
Avocatul care l-a reprezentant in instanta pe proprietarul autoturismului avariat pe drumul judetean dintre Tarnova si Casoaia a spus ca pe rolul instantelor aradene sunt mai multe procese prin care sunt solicitate despagubiri pentru masinile avariate din cauza gropilor aflate pe drumurile nationale sau judetene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.