Social 28 Iunie 2009 17:20
Festivalul National al Cartii "Axis Libri, aflat la prima editie, reuneste 70 de edituri, care expun peste 3.000 de volume si lanseaza la Galati cel putin 20 de carti, transmite corespondentul NewsIn.
Festivalul si-a deschis portile sambata. Expozitia cu vanzare are loc in aer liber, in apropierea Falezei Dunarii, unde au fost amplasate cateva zeci de standuri. Editurile vor fi prezente acolo patru zile, de la primele ore ale diminetii pana seara tarziu.

"Sambata, duminica, luni si marti targul este deschis de la ora 10.00 pana la 21.00 si, daca va fi nevoie, pana la 22.00", a declarat, sambata, organizatorul Festivalului National al Cartii "Axis Libri", Ilie Zanfir, care conduce Biblioteca "V. A. Urechia” de la Galati.

Potrivit aceleiasi surse, 70 de edituri din Capitala si din marile centre culturale ale tarii au sosit la targul de carte din sudul Moldovei. Acestea expun peste 3.000 de volume, pentru care au anuntat reduceri de la 10% pana la 60%. Editurile au promis, de asemenea, cel putin 20 de lansari de carte in cadrul Festivalului National de la Galati. Varful de lance va fi volumul "Scrisori catre fiul meu”, scris de Gabriel Liiceanu si tiparit de Editura Humanitas, care va fi lansat luni seara, in a treia zi a targului.

In toate zilele festivalului, de sambata pana marti, expozitia de carte cu vanzare va fi acompaniata de recitaluri de muzica si poezie, ateliere de creatie, concursuri si un festival literar-gastronomic.

In organizarea editiei de debut a Festivalului National al Cartii "Axis Libri”, Biblioteca "V. A. Urechia” a beneficiat de sprijinul Consiliului Judetean Galati, al Consiliului Local si Primariei municipiului Galati, al Universitatii „Dunarea de Jos” si al editurilor Eikon si Accente Noi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.