Social 27 Iunie 2009 14:41
Autoritatile din Sanatate au inaugurat, astazi, singura Academie pentru HIV/SIDA si Boli Infectioase din Europa, care organizeaza atat cursuri post universitare in domeniu, cat si actiuni stiintifice pentru specialistii internationali, avand avantajul de a oferi acces direct la pacienti.
"Romania are nevoie in continuare de personal bine calificat pe care aceasta academie il va pregati prin programele ei. Epidemia HIV/SIDA si alte boli infectioase vor fi cu noi pentru multa vreme. Aceasta academie va crea expertii de care avem nevoie ca sa fim intotdeauna cu un pas inaintea acestor epidemii", a precizat presedintele comitetului de organizare a Academiei Europene pentru HIV/SIDA, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, cu ocazia lansarii institutiei.

Potrivit NewsIn, cei care opteaza pentru cursuri post-universitare in cadrul Academiei Europene pentru HIV/SIDA vor primi certificare recunoscute la nivel international, aprobate de Ministerul Sanatatii, Colegiul Medicilor din Romania si de catre Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti.

Academia beneficiaza de sali pentru cursuri si seminarii, laboratoare de cercetare cu acces direct la pacienti si de camere de cazare.

La nivel European, academia va sustine o retea de peste 15 tari care vor lucra pentru a crea standarde si ghiduri de buna practica si pentru a se solidariza in sustinerea programelor adecvate pentru combaterea HIV/SIDA si a altor boli infectioase la nivelul Uniunii Europene.

Inaugurarea academiei din cadrul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a avut loc in prezenta ministrului Sanatatii, Ion Bazac, a ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu si in prezenta a peste 200 de experti romani si straini din 15 tari europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.