Social 28 Iunie 2009 11:35
Centrul National de Prevenire si Control al Bolilor Transmisibile a anuntat depistarea unui nou caz de gripa A/H1N1, al 24-lea din Romania, fiind vorba de o fata de 15 ani, sosita pe 25 iunie din Canada, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Sanatatii.
Pacienta are o stare generala buna si se afla internata la Institutul “Matei Bals” din Bucuresti, sub tratament cu medicamente antivirale. Autoritatile sanitare au demarat investigatia epidemiologica, fiind depistati sase contacti, pana in prezent, informeaza NewsIn

Institutul Cantacuzino a confirmat, vineri, al 23-lea caz de gripa porcina din Romania, la un copil care a venit impreuna cu familia din Canada, pe 20 iunie. Pacientul este internat in Institutul "Matei Bals" din Bucuresti si se afla sub tratament cu antivirale. Autoritatile sanitare au demarat investigatia epidemiologica, pentru depistarea persoanelor care au intrat in contact cu pacientul si se puteau infecta, astfel, cu virusul A/H1N1.

In prezent, dintre cei 24 de romani diagnosticati cu gripa porcina, opt mai sunt internati in spital - patru la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes” din Timisoara si patru la Institutul "Matei Bals" din Capitala.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.