Social 27 Iunie 2009 11:07
Un puternic incendiu a izbucnit ieri seara, in jurul orei 23.30, la o cladire de birouri de langa Biserica Armeneasca din Capitala.
Aproximativ 20 de echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge incendiul, a declarat pentru NewsIn purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Anca Onofrei.

Incendiul a fost stins de pompieri in jurul orei 2.30. dupa aproape trei ore de lupta cu flacarile.

Potrivit aceleiasi surse, este posibil ca incendiul sa se fi declansat de la un panou publicitar electric amplasat foarte aproape de cladire.

Incendiul a cuprins cel putin trei etaje din cele 14 ale cladirii. Zona a fost izolata de politisti, care au deviat circulatia pe strazile din jurul cladirii.

Premierul Emil Boc, ministrul Culturii, Theodor Paleologu, primarul Capitalei Sorin Oprescu si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, au venit la locul incendiului pentru a vedea cum se desfasoara operatiunile de stingere a acestuia.

Cladirea in care a izbucnit incendiul, Millennium Business Center, situata langa Biserica Armeneasca, la intersectia strazii Armand Calinescu cu bulevardul Carol, este cotata drept cea mai inalta constructie pe structura de otel din Romania. Millennium Business Center are peste 72 de metri inaltime, cu o structura compusa din patru subsoluri si 18 etaje plus unul technic, avand o suprafata totala construita de peste 25.000 de metri patrati si este evaluata, potrivit datelor publicate in presa, intre 30 si 40 milioane de euro.

Cladirea a fost data in folosinta in toamna anului 2006. Constructia cladirii s-a aflat in mijlocul unui scandal de presa, dupa ce reprezentantii Bisericii Armeneasca au protestat in mod repetat, aratand ca integritatea lacasului de cult era amenintata de anvergura proiectului.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.