In urma esecului la examenul de capacitate o fata in varsta de doar 15 ani a murit, duminica seara, in urgenta Spitalului Cernavoda. Desi medicii au trecut in fisa ca posibila cauza a mortii o insuficienta cardio-respiratorie acuta, politistii nu exclud varianta unui suicid. Elena U., din localitatea constanteana Alimanu, a aflat ca nu a luat examenul de capacitate duminica, dupa ce la proba de Limba Romana nu a avut nota de trecere. In jurul orei 20.00, tatal fetei, vrand sa o consoleze, a intrat in camera Elenei.

In momentul in care a deschis usa camerei barbatul si-a vazut copilul intins pe jos in stare de inconstienta. Pentru ca abia mai rasufla, tatal a anuntat Serviciul Judetean de Ambulanta Constanta. Echipajul sosit la fata locului i-a acordat primul ajutor si a transportat-o la Spitalul Cernavoda. Desi cadrele medicale au facut tot posibilul ca sa ii stabilizeze semnele vitale, 30 de minute mai tarziu fata a decedat in mainile medicilor.

In fisa de constatare a decesului a fost trecut ca diagostic o insuficienta cardio-respiratorie acuta. Avand in vedere diagnosticul si conditiile suspecte in care tanara a decedat, lucratorii Poliiei Rasova au demarat, la scurt timp, o ancheta. In urma perchezitiei efectuate in camera fetei politistii au gasit destule dovezi ca sa se indoiasca de diagnosticul medicilor. Sub patul Elenei a fost gasita o halba de bere plina cu furadan. O substanta incolora si inodora foarte toxica folosita in agricultura la combaterea daunatorilor.

Totodata, in caietul de Limba Romana a fost gasit un biletel prin care fata se pare ca a incercat sa isi justifice gestul sinucigas. "Imi pare rau ca te las in lumea asta asa de rea. Eu ma duc langa fratiorul nostru acolo sus si voi veghea asupra ta", acestea au fost ultimele randuri scrise de Elena catre fratele ei mai mare, in varsta de 17 ani. Corpul neinsufletit al fetei a fost depus la Morga Spitalului Cernavoda pentru efectuarea necropsiei. Politistii spun ca in cursul zilei de astazi se va afla daca moartea acesteia a survenit in urma unei intoxicatii acute cu furadan.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.