Conform unor surse judiciare, la clubul Bamboo, care a luat foc sambata seara, se pregatea o descindere a Directiei de Crima Organizata si Antidrog. Vineri a avut loc un control al Garzii Financiare, despre care Catalin Botezatu spune ca a fost "unul de rutina".
De mai multi ani, cei trei frati Castellano erau in atentia Directiei de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din Romania si a Directiei Anti-mafia din Italia. Ancheta vizeaza legaturi cu Camorra.

Matusa fratilor Castellano, Puppeta Maresca, a fost prima "nasa" din istoria Camorrei. Sora Puppetei, mama celor trei, are afaceri la Timisoara. Fratii Castellano isi conduc afacerile fie direct, fie prin intermediari - de preferinta rude. In general, sunt implicati "la vedere" mai multi nepoti care provin din zona Napoli.

Clubul nu avea autorizatie de la pompieri

Anchetatorii nu exclud ca focul de la Bamboo sa fi fost pus intentionat. In cadrul anchetei se iau in calcul mai multe variante, printre care aceea a unui scurtcircuit si a incendiului provocat intentionat, ne-au declarat surse din randul anchetatorilor. Pe de alta parte, reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti declara ca administratorii clubului nu aveau aprobare de functionare de la pompieri, desi legea prevede acest lucru.

Fratii Castellano: Camorra, droguri si modeling

Nici unul dintre cei trei frati Castellano nu a scapat de problemele cu legea. Ciro, fratele cel mare, in varsta de 41 de ani, a fost arestat acum patru ani in Romania pentru legaturi cu Camorra. A fost extradat in Italia, dar acum se afla in Romania. Conform unor surse politienesti din Italia, procesul va incepe in curand in Peninsula. Pana atunci, Ciro poate fi vazut seara la restaurantul Zerillo’s din Bucuresti.

Lorenzo Castellano, in varsta de 33 de ani, este asociat in Zerillos Group SRL - firma care detine reteaua de restaurante Zerillo’s. Numele lui apare in dosarul "Cocaina" ca fiind unul dintre clientii lui Robert Sandu, nepotul presedintelui FRF Mircea Sandu. Scandalul a pornit de la o descindere a politistilor in clubul Office, in toamna anului 2002, cand s-a gasit cocaina langa o masa la care stateau Walter Zenga, Raluca Sandu si Dan Petrescu. In aceeasi seara mai erau la Office Ion Ion Tiriac si Ileana Lazariuc.

Joshua, fratele cel mai mare, a venit acum 14 ani in Romania. Este "cel mai bun prieten" al lui Catalin Botezatu, conform declaratiilor acestuia. Ca si Botezatu, Castellano este nelipsit de la petrecerile mondene. Surse judiciare sustin ca fratii sunt banuiti de implicare in mai multe afaceri legate de spalare de bani sau trafic de droguri.

Castellano: "Am eu fata de mafiot?"

Joshua Castellano, patronul clubului Bamboo, a declarat intr-o conferinta de presa referitoare la incendiul de sambata seara ca Bamboo nu avea asigurare deoarece, la momentul respectiv, lucrarile nu fusesera terminate complet si astfel localul nu putea fi evaluat. Intrebat de ziaristii prezenti la conferinta de presa despre presupusele relatii ale sale cu Mafia italiana, Castellano a replicat, vadit enervat: "Mafiotii nu muncesc de dimineata pana seara. Am eu fata de mafiot? Vi se pare asta Mafie?". (Mihai Mincan)


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.