Nelu, pacientul caruia medicul Naum Ciomu i-a sectionat penisul in timpul unei interventii chirurgicale facute in urma cu un an, a fost supus, ieri, unei operatii de reconstructie a organului sexual, in Clinica de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca. Profesor dr. Ioan Lascar - seful Clinicii - a declarat ca "obiectivul operatiei a fost atins, respectiv reconstructia penisului. Pacientul se simte foarte bine, dar va mai ramane sub observatie in spital cateva saptamani. Abia apoi vom putea spune daca organul genital isi va recapata toate functiile". Interventia chirurgicala a durat aproape opt ore, incepand dimineata in jurul orei 10:30.

PROCEDEU

Conform Mediafax, reconstructia penisului presupune refacerea organului sexual dintr-un fragment osos si o portiune de muschi, extrase din antebratul barbatului. Procedeul este unul cunoscut si nu reprezinta o premiera pentru Romania, a spus profesorul Ioan Lascar, care efectueaza a sasea interventie chirurgicala de acest gen. Nelu este barbatul care, la 12 iulie 2004, a ramas fara penis, ca urmare a unei interventii de dificultate medie pentru un chirurg cu experienta. Nelu - alaturi de care sotia a fost permanent alaturi - a declarat recent ca si-a pus foarte multe sperante in operatia de reconstructie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.