Social 26 Iunie 2009 23:24
Peste 220.000 de elevi, repartizati in 622 de centre de examen, vor sustine, vineri, prima proba scrisa a bacalaureatului, cea de limba si literatura romana, pentru care au fost luate masuri deosebite impotriva copiatului, a anuntat, joi, Ministerul Educatiei.
Elevii vor intra in salile de examen intre orele 7.30 si 8.30, fara niciun fel de manuale sau lucrari, dar nici cu telefoane mobile sau alte dispozitive electronice de comunicare, informeaza NewsIn.

Ei vor putea iesi din sala numai dupa o ora si jumatate de la distribuirea subiectelor, acestea urmand sa fie strict secrete pana dupa finalizarea examenului. “Conform deciziei Comisiei Na?ionale pentru Bacalaureat, extragerea variantelor de itemi, in vederea stabilirea variantei finale de subiect pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2009, nu are caracter public. Comunicarea acestora va avea loc dupa incheierea fiecarei probe scrise in parte”, precizeaza ministerul.

Examenul va continua in zilele de 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie si 2 iulie, iar rezultatele vor fi afisate pe 5 iulie. Eventualele contestatii vor putea fi depuse tot pe 5 iulie, iar rezultatele finale, care vor lua in calcul si contestatiile, vor fi afisate pe 9 iulie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.