Social 26 Iunie 2009 22:53
Europarlamentarul, miliardarul si urmaritul penal George Becali si-a sarbatorit a 51-a aniversare la Palatul din Kiseleff, inconjurat de veri, bodigarzi, politicieni si cersetori
Europarlamentarul, finantatorul, latifundiarul, miliardarul George Becali a adaugat ieri al 51-lea ghiocel la buchetul de trandafiri al tumultoasei sale vieti. Cu aceasta ocazie, Gigi a primit la Palatul Auschnit omagiile cohortelor de personalitati ale lumii sportive si nu numai.

In curtea Palatului, televiziuni, SUV-uri negre caviar, sampanie Moet, o armata de bodigarzi in dispozitiv de-o parte si de cealalta a gardului. Afara, suporteri sarmani, dar cinstiti, cu acte si felicitari in mana, in asteptarea latifundiarului din Pipera. Penetram in curtea palatului de pe Kiseleff, la ziua de nastere a celui care a ajuns din arest direct in Parlamentul European: "E frumos cand vii de la agonie la extaz...", declara degajat sarbatoritul presei, flancat de verii sai Giovani si Victor, care au baut subtire, doar un paharel de sampanie. In fata casoiului, cei care reprezinta adevarata Romanie, cea asistata, asteapta cu mana intinsa. De cele mai multe ori nu primeste nimic. Dar, incearca. Sunt oportunitati care nu pot fi ignorate. "Vreau sa ajung la San Francisco, pana pe 2 iulie, de ziua Sfantului Ioan Maximilian", spune o femeie cu o cruce mare in maini. Crucea, zice-se, ar fi cioplita de calugarii de la manastirea Secu si a fost adusa spre daruire lui Becali de cea care se recomanda pelerin misionar.

Trandafiri si frisca

In curtea palatului intra un Jeep cu o tufa imensa de trandafiri galbeni. Tufa isi face cu greu loc printre ziaristi si ajunge pe masa lui Becali. E de la Paunescu. De la unul dintre Paunesti si se pare ca tufa are exact atatea flori cati ani are si Becali, 51. "Am venit la dom' Becali sa ma ajute. N-am pensie, n-am pe nimeni.... Poate imi da ceva bani", spera o femeie uscativa ce a venit cu autostopul tocmai din Dolj, de la Seaca de Padure. Un comisionar, isi face cu greu loc printre puzderia de cameramani si fotoreporteri. E timorat si are un pachet in mana. Ii inmaneaza sarbatoritului pachetul. E de la Ana Pan. De la Copos. "Se vede cine are bani, cine e bogat" spune Gigi aratand spre buchetul de trandafiri de la Paunesti. Desface totusi pachetul si, asa pentru presa, scormoneste cu cutitul in tort.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.