Social 26 Iunie 2009 18:16
Scriitorul Mircea Cartarescu va prezenta editia italiana a volumului de povestiri "De ce iubim femeile" (Perche amiamo le donne) la sarbatoarea cartilor de la Roma, desfasurata intre 27 iunie si 5 iulie, in Piazza del Popolo, din capitala Italiei, anunta Accademia di Roma.
Mircea Cartarescu va vorbi despre istoriile de iubire ale caror teme se regasesc si in impresionanta trilogie "Orbitor", alaturi de criticul Sandra Pertignani si profesorul Bruno Mazzoni, traducatorul italian al volumului, aparut la Voland 2009.

Cartea "Perché amiamo le donne" va fi prezentata pe 1 iulie, intr-o seara marcata si de o alta prezenta romaneasca, romanul "La farfalla dalle ali bruciate" (Edizioni Nemapress, 2009), al italienistului clujean Stefan Damian. Ziua de 3 iulie este dedicata traducerii in limba italiana a romanului scris de Horia Vintila, "Cavalerul resemnarii" (Il Cavaliere della rassegnazione), publicat de editura Il Cerchio, 2009, prezentat de Simonetta Bartolini, de la Università S. Pio V, Roma.

Manifestarea "Roma si libra /Festa dell’editoria romana", desfasurata sub egida UNESCO, va gazdui edituri din peninsula, prezente la peste 50 de standuri si va organiza intalniri cu editori, autori si oameni de cultura italieni si internationali. Evenimentul va cuprinde lecturi publice si va oferi numeroase spectacole in aer liber. Evenimentul dedicat cartii este o initiativa a Federlazio (Asociatia intreprinderilor mici si mijlocii din regiunea Lazio), a Primariei si a Camerei de Comert din Roma.

Accademia di Romania a fost invitata alaturi de Istituto Italo-Latino Americano, Istituto Scandinavo di Roma, Goethe Institut Rom, Istituto Cervantes, Académie de France à Rome-Villa Medici, Istituto Giapponese di Cultura, Real Academia de España si The British School at Rome.

Mircea Cartarescu, unul dintre scriitori romani contemporani majori, a abordat genul liric, proza, eseistica, dar si critica literara si publicistica. Cartile sale au fost distinse de Academia romana, Uniunea Scriitorilor din Romania si Republica Moldova, ASPRO si Asociatia Scriitorilor din Bucuresti.

A fost nominalizat la prestigioasele premii Médicis si la Premiul Uniunii Latine. Cartea autobiografica "Nostalgia" a primit, in 2005, Premiul Giuseppe Acerbi, in Italia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.