Social 25 Iunie 2009 12:16
Aproximativ o mie de instructori auto independenti din mai multe judete din tara protesteaza joi dimineata in fata sediului Ministerului Transporturilor, nemultimiti de dispozitia Autoritatii Rutiere Romane care obliga scolile auto sa nu mai colaboreze cu instructorii auto autorizati independenti.
Liderul Sindicatului National al Instructorilor Auto din Ropmania (SNIAR), Cornel Lipa, anunta, in 9 iunie, cu declansarea grevei si organizarea unui mars in Bucuresti, daca nu va obtine in contencios administrativ anularea dispozitiiei ARR care obliga scolile auto sa nu mai colaboreze cu instructori auto autorizati independenti.

"Avem certitudinea ca Autoritatea Rutiera Romana (ARR) a actionat la presiunea federatiilor patronale ale scolilor de soferi din Romania, care doresc fortarea activitatii instructorilor auto autorizati independenti pentru crearea unui monopol al patronatului din domeniu instruirii auto", a declarat presedintele Sindicatului National al Instructorilor Auto din Ropmania (SNIAR), Cornel Lipa.

Acesta considera ca decizia ARR este un abuz al unei autoritatii a statului impotriva persoanelor fizice autorizate. "ARR nu are competenta de a emite o astfel de decizie prin care se anuleaza o Hotarare de Guvern si un Ordin de Ministru. Este un abuz al ARR", a subliniat presedinteel SNIAR.

Conform lui Cornel Lipa, in Romania exista 1.822 de scoli auto si 8.000 de insructori auto, din care 4.500 - 5.000 sunt instructori auto autorizati independenti.

Decizia 15.507 a AAR, emisa la 3 iunie 2009, aduce la cunostinta agentiilor judetene ca scolile de conducatori auto autorizate nu mai pot colabora cu instructori auto independenti dupa semnarea decretului de promulgare a Legii pentu aprobarea OUG 74/2009 referitoare la transportul rutier, deoarece nu exista cadrul legislaltiv pentru activitatea acestora. "Atunci cand nu exista normative complementare Legii noi functionam in baza acesteia ca si pana acum", a adaugat Lipa.

De asemenea, decizia ARR specifica faptul ca scolile auto isi pot continua activitatea doar cu instructori auto angajati, iar instructorii independenti isi vor duce la bun sfarsit activitatea apoi vor inceta colaborarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.